Ingen har vel gjort Alvdal mer kjent enn Kjell Aukrust.

Kjell Aukrust (1920-2002) er en av våre mest folkekjære forfattere og en av våre aller fremste tegnere. I hans forfatterskap har tegningene hatt en betydning langt utover det å illustrere teksten. Tegning og tekst, humor og alvor, eventyrlige påfunn og vare stemninger gikk hånd i hånd i alt han gjorde – fra det mest elleville i Flåklypa Tidende til det stillferdig undrende hos Ludvig.

Kjell Aukrusts kunst er blitt brukt i både teater, film og ballett. Hans tegninger er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, og hans bøker utgis på ny og på ny. Hans samlede livsverk, bøker, tegninger og malerier, er utstilt i Aukrustsenteret i Alvdal.

Aukrust verdenKjell Aukrusts verden er en stor praktbok med høydepunkter fra Kjell Aukrusts verk og er utgitt i anledning hans 100-årsjubileum i 2020.

Tre generasjoner nordmenn har latt seg trollbinde av Kjell Aukrusts sprudlende fortellerglede og fantastiske strek. På sin unike måte har han fanget et helt folks karakter, og skildret oss i alle varianter - fra Ludvigs vare og poetiske undring, via Reodor Felgens ustyrlige oppfinnsomhet, til Solan Gundersens ryggesløse fandenivoldskhet. Men det Aukrustske univers er større og mer mangfoldig enn de fleste er klar over. Nyt denne rike og mangfoldige presentasjonen av Kjells verden, der høydepunktene fra hans verk blir presentert for nye og gamle lesere. Redaktør Anders Heger har gjort en formidabel jobb.

Kr 449,- Vår pris kr 393,-

Simen Bonden Bror min samletDe tre samlingene Simen, Bonden og Bror min som kom mellom 1958 og 1964, er like sprell levende og like sjarmerende i dag som første gang de møtte trykkpressen. Med både gigantiske overdrivelser og finstemt detaljeringskunst maner multikunstneren Aukrust fram et bilde av en tid og en barndom som var, men som alle kan kjenne seg igjen i, nikke tenksomt til og slå latterdøren opp for.

Denne praktfulle samleutgaven er utgitt i anledning Kjells 100-årsjubileum i 2020.

Kr 449,- Vår pris kr 393,-

Simen-webBror-min-webBonden-web

Det hender fra tid til annen at et bokverk så å si går inn som en del av selvbildet til et helt folk. Alvdalstrilogien – Simen, Bror min og Bonden – er et slik verk. Det er bøker som krysser alle aldersgrenser, som ikke kjenner geografiske hindre eller sosiale skillelinjer. Med sine frodige barndomsskildringer, sin særegne humor og fine strek har Kjell skapt et univers og et galleri av mennesker som enhver kan kjenne seg igjen i.

Det har blitt sagt at Kjell Aukrust hadde den sjelden evnen til å se det store i vesle, det evige i det hverdagslige, og det ubegrielige i det alminnelige. Disse historiene er et bevis på nettopp dette.

Fra Simen utkom første gang i 1958, er de tre bøkene i Alvdalstrilogien solgt i flere hundre tusen eksemplarer. Bøkene inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,-  pr. bok

Je-ogn-solan-webDen første boka om Solan Gundersen, fuglen som basket seg inn på det norske bokmarkedet med korte vingestubber, for tiden bosatt hos forfatteren på Ljan, med strikkeslips, filttøfler og lav moral.

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,-  

 

hilsen-solan-og-webSolan Gundersen plukker opp Nystumoen, fjøsnissen fra Alvdal, på Østbanen. Fra nå av er de fire i kosten...

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,-  

 

 

Ludvig-bokLudvig er et B-menneske med utpreget høysnue og tydelig angst for gjennomgripende forandringer.

En regnfull natt banker Ludvig på døra hos Aukrust og Solan Gundersen og ber om tak over hodet. Solan går med på at Ludvig får prøveligge natta over. Det ender med at Ludvig blir værende, og sammen opplever disse tre mye rart. Dette er bare begynnelsen på historien om Norges mest berømte pinnsvin!

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,-  

Guttene-p-broen-webGjensyn med Solan Gundersen og Ludvig. Blant annet planlegger Solan å bli verdensberømt kunsmaler med bildet "Guttene på broen", fritt etter Munch. Men prosjektet stopper fordi pysa Ludvig ikke tør å stå modell på den gamle broen i Åsgårdstrand...

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,- 

 

Slipp-ham-inn-webKjell Aukrusts erindringer fra forfatterens fødsel i Alvdal i 1920 til lykkelige dager i Italia femti år senere. En overdådig samling av de mest fantastiske historier fra virkeligheten - slik Kjell Aukrust ser den.

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,- 

 

Lykkelig-er-den-webOppfølgeren til "Slipp ham inn!". Et sprudlende oppkomme av minner, historier og situasjoner, formidlet med Aukrusts helt spesielle fortellerglede.

Boka inngår i "Samlede verker 1-13".

Kr 299,-

 

 

Aktuelt

Alvdal Bok- og Papirhandel AS
Steia 14, 2560 Alvdal
Tlf.: 902 53 015
E-post: post@abok.no

Åpningstider:

Hverdager 09-17 - Lørdager 10-15
Spesielle åpningstider ifm. høytider

Følg oss på  og   Instagram-web


fribokhandellogo