Julekort-2014-Jonsmoen-webI 2014 er det 8. året vi gir ut julekort med motiv av Unni-Lise Jonsmoen. Årets julekort har tittelen "Ingen julemat uten tyting". Kortet selges med konvolutt.

Pris kr 25,-

 

Midthun-Alvdal-webKjell Midthuns julekort "Siste måltid" er fra Husantunet i Alvdal. Kortet er utgitt i 2014.

Mål 17x11,5 cm. Leveres med hvit konvolutt med Midthun-nisse på.

Pris kr 25,-

Vi har for salg to bilder med motiv fra Alvdal, anslått tatt i begynnelsen av 1900-tallet. Det ene motivet er fra Steia, det andre er tatt mot Steibrua, retning sørover.

Pris kr 398,- pr. stk.

Steia-webMot-Steibrua-web

Det finnes trykk av to Alvdalssanger; "Alvdal-songen" av Trygve Gjelten og "Til Alvdal" av Asbjørn Bjørnstad. Begge trykkene er illustrert av Randi Straalberg. Størrelse 40x30 cm.

Pris kr 120,- pr. trykk.

Alvdal-songen-webTil-Alvdal-web

Rondanekart-webVi har en god del kart for området. Statens Kartverk og Nordeca har begge kommet med en kartserie i 1:50 000 som dekker områder tilsvarende 4 av de tidligere 1: 50 000-kartene. Kartene er å få i værbestandig papir.

Vi minner også om "Rondane Fjellkart". Ett 2-sidig kart som gir en veldig god totaloversikt over hele Alvdal Vestfjell og Rondane.

 

Sykkelkart-webFor Alvdal Turforening selger vi en pakke med 5 sykkelkart med rutebeskrivelse. 

Pris kr 200,-

Flokkdagen-webSom ellers i bygde-Norge har seterbruket i Alvdal lange tradisjoner. Denne filmen tar oss med tilbake til en dag i 20-åra, til flyttedagen til seters. Kyr, geiter, budeier og hestkarer, lokk og raut, matkasser og griser, latter og rop, vognskrammel og bjølleklonk, unge og gamle, over stokk og sten - den lange seterveien til Høstdalen i Alvdal.

Bli med på flyttelasset, bli med "tæ sæters!"

Spilletid ca 1 time.

Pris kr 250,-

spellemeiCD og DVD utgitt av Alvdal spell- og danselag.

De fleste lekan på CD-en er etter storspellmannen Malena-Knut fra Alvdal, spilt i tradisjonell form og i nye arrangement. Nykomponerte leker har også fått plass. DVD-en inneholder gløtt fra Malena-spelet, alvdalsspringleken, mart’nsliv på Røros, dans på lokalet med mye mer. Dette er underholdning!


Pris kr 250,-

Rosekolla-web"Rosekolla" inneholder et lite utvalg av vokal folkemusikk med tilknytning til seterlivet: lokk, laling, kringelhauk, hulling, regler og gjeterviser. Sangene har vært brukt som redskap i folks daglige liv og virke, og som hjelpemiddel for å kommunisere med buskap og mennesker. Innholdet er hentet fra opptak fra Norsk Folkemusikksamling (1952-1975) med diverse utøvere, blant annet Ellen Fløtten fra Alvdal.

Musikkforskeren Ole Mørk Sandvik (1875-1976) brukte betegnelsen "øyeblikkets barn" om lokken. Det er improvisasjonsmusikk, sprunget ut av folks opplevelser og påvirket av andre folkemusikksjangere.

Pris kr 200,-

Travellin-Imbesiles-webCD utgitt av Travellin' Imbesiles. CD-en inneholder 21 spor.

Travellin' Imbesiles består av alvdøler som alltid sprer godt humør.

Pris kr 150,-

 

Aktuelt

Alvdal Bok- og Papirhandel AS
Steia 14, 2560 Alvdal
Tlf.: 902 53 015
E-post: post@abok.no

Åpningstider:

Hverdager 09-17 - Lørdager 10-15
Spesielle åpningstider ifm. høytider

Følg oss på  og   Instagram-web


fribokhandellogo