fra Alvdal, Fjellregionen og Østerdalen og ønsker å være en aktiv bidragsyter for å gjøre lokal litteratur tilgjengelig for allmenheten. Det betyr at vi alltid gjør vårt beste for å ha et så bredt utvalg som mulig av lokale bøker.

Nedenfor finner du oversikt over de fleste lokalene bøkene vi har. Bøkene til Kjell Aukrust og Unni-Lise og Ola Jonsmoen finner du under egne oversikter.

Sist i oversikten finner du en oversikt over etterspurte titler som er utsolgt fra forlaget/utgiver - og som vi dessverre ikke klarer å skaffe.

Leter du etter en spesiell bok, forfatter eller tema, kan du søke i feltet øverst til høyre.

Steia og gardene 300Alvdal Rotaryklubb har gitt ut denne boka som presenterer de eldste eiendommene på Steia - hvem som bodde der og hva de syslet med. Tidsrommet er avgrenset fra ca. 1850 til ca. 1960, altså litt over 100 år.
Embret Mellesmo fortalte ofte på møtene til Rotaryklubben om alle de som hadde bodd i disse husene og det er det som har gitt grunnlaget for boka. Det er også med litt historie om utviklingen på Steia i Lille-Elvdalen.
Det er veldig godt bildemateriale i boka, som vil være en minnebok for mange og forhåpentligvis en kime til interesse for noe av bygdas historie for andre.

96 sider. Utgitt 2020.

Pris kr 349,-

Skihistorien-webGjennom Alvdal Idrettslags minnefond og dets formål, er det skrevet en dokumentasjon om skihistorien i Alvdal. Det er den kjente skihistorikeren Thor Gotaas som er forfatter og i tråd med hans synspunkter har boka et utvidet perspektiv. Gotaas interesserer seg særlig for hverdagsheltene i vår kulturhistorie. 

Godt bildemateriale i boka som er på nesten 500 sider.

Pris kr 400,-

Bygdeboka-bind-1-webBind 4 omfatter området fra Sjulhus (sør for Kvennbekken) og sørover (Kveberg, Bellingmo og Barkald). Her finner du også hovedregisteret for alle 4 bindene av bygdeboka. 

Slektslistene er ajourført pr. 31.12.2010.

Pris kr 750,-

Bygdeboka-bind-1-webBind 3 omfatter Steia sentrum nord for KvInnhold bygdebok 3ennbekken og opp langs østsida av Folla (Trøom, Måna, Brekkbekken, Egnund, Strålsjøåsen). Boka har godt bildemateriale.

Fullstendig innholdsfortegnelse finner du her.

Slektslistene er ajourført pr. 31.12.2010.

Pris kr 750,-

 

Bygdeboka-bind-1-web"Alvdal bygdebok Bind 2" omfatter i grove trekk Vestate, Moan og Plassen, vest for Folla. Boka har godt bildemateriale.

Fullstendig innholdsfortegnelse finner du her.

Slektslistene er ajourført pr. 31.12.2010. 

Pris kr 750,-

Bygdeboka-bind-1-web"Alvdal bygdebok Bind 1" består av en innledende del; "Bygda oppunder fjellbandet" hvor vi får høre om utviklinga i Alvdal innen landbruk, gruvedrift, da jernbanen kom, mekaniseringen i jordbruket, industri og utviklingen fram mot i dag.
I tillegg omfatter bindet  grendene Strømmen, Straumsøyan, Trondsgardan og Brannvålen og Steien 1 som omfatter sentrum på østsida fra Bergebakkgardene til Thorsheim, undergangen og bebyggelsen mot Husantunet og langs Gammelvegen mot Østlund, Steimosletta og oppoveril Paureng og langs Folldalsveien til og med Sande (Sagplass). Boka har godt bildemateriale.

Fullstendig innholdsfortegnelse finner du her.

Slektslistene er ajourført pr. 31.12.2010.

Pris kr 750,-

Vi tilbyr fortsatt bygdeboka fra 1973; "Alvdal. Ei bygdebok. Garden og ætta. Bind II, del 1 og 2". Ved kjøp av et bind koster bøkene kr 200,-. Ved samlet kjøp av begge bindene koster de kr 150,- pr. bind.

Tømmerfløting-webPer Arnfinn Bergebakken har gjennom et langt og aktivt liv skrevet ned mye og samlet på gammelt stoff. I boka "Tømmerfløting - og andre opplevelser" får vi ta del i mye av det Bergebakken har samlet opp gjennom årene.

Innholdsfortegnelsen i boka finner du her.

Pris kr 300,-

Plassen-Helselag-webGjennom nær 100 sider har Per Arnfinn Bergebakken ført i pennen Plassen Helselags mangfoldige historie. Den tidligere ordføreren kom selv inn i helselaget som Alvdal kommunes reprsentant for rundt 50 år siden, og har vært sekretær i laget i 10 år. Han har imidlertid fulgt lagets aktiviteter fra fra 1930-åra, og har på eget initiativ samlet historien til laget i bokverk. Per Arnfinns søster Gerd Magnhild Bergebakken har bidratt økonomisk for å få boka trykt og sammen har de gitt boka i gave til Plassen Helselag.

Pris kr 200,-

 

Aktuelt

Alvdal Bok- og Papirhandel AS
Steia 14, 2560 Alvdal
Tlf.: 902 53 015
E-post: post@abok.no

Åpningstider:

Hverdager 09-17 - Lørdager 10-15
Spesielle åpningstider ifm. høytider

Følg oss på  og   Instagram-web


fribokhandellogo